Tältä sivulta löydät runsaasti lisävarusteita tähtiharrastuksesi avuksi.
Lunt Solar Systems- tuotteet

Lunt Solar System valmistaa monipuolisia lisävarusteita aurinkoa katsovalle harrastajalle. Valikoimasta löytyy kulmapeilejä, tarkkapiirtoisia okulaareja, aurinkoetsin tähtäimiä ja paljon muuta tarpeellista auringon katselua ja valokuvaamista harrastavalle harrastajalle. Kysy lisätietoja Lunt Solar Systemsin tuotteista Ylvalta!
Sky-Watcher powertank lisävirtayksiköt 7Ah ja 17Ah

Sky-Watcherin powertankit virtalähteeksi havaintopaikalle! Käyttö mahdollistaa jalustojen, erilaisten kameroiden, dew-heatereiden tai muiden virtaa tarvitsevien laitteiden virran hallinnan esimerkiksi jossakin kaukaisessa havaintopaikassa, jossa normaalia virransyöttöä ei ole mahdollista käyttää. Ehdoton apuväline virtaa vaativille laitteille!

(kuvassa 17Ah powertank)

Tekniset tiedot 7Ah powertank:
30 LED- valolla varustettu valaisin
Latauksen tilan ilmaisin
Varosulake oikosulkujen estämiseksi
Ulostulot 2 x tupakansytytin liitännöille ja 2 x USB
Latausjohto adapterilla kotimaista käyttöä varten
110/230V kytkin
Paino n. 3kg

Tekniset tiedot 17Ah powertank:
30 LED- valolla varustettu valaisin
Latauksen tilan ilmaisin
Varosulake oikosulkujen estämiseksi
Ulostulot 2 x tupakansytytin liitännöille ja 2 x USB
Latausjohto adapterilla kotimaista käyttöä varten
110/230V kytkin
Radio AM/FM taajuuksilla
Paino n. 8,5kg


Hinnat
89,00 € / 7Ah powertank
189,00€ / 17Ah powertank
Electronic shutter release cable. lisävaruste Star Adventurer- jalustalle


Eri merkkisten kameroiden etälaukaisemista varten Star Adventurer- jalustassa on valikoimassamme sähköisiä lankalaukaisimia. Nämä toimivat yhdessä ennalta ohjelmoitavan Star Adventurerin time-lapse- kuvausmoodin kanssa ja mahdollistavat aikaviive kuvaamisen ilman, että jalsutaan tarvitsee koskea kuvauksen aikana!

TARKISTA YHTEENSOPIVUUS kamerasi käyttöoppaasta!

Hinta:
15,00€ / kpl AP-R1S (S1) SONY
15,00€ / kpl AP-R1N (N1)
NIKON
15,00€ / kpl
AP-R2N (N2) NIKON
15,00€ / kpl AP-R2N (N3) NIKON
15,00€ / kpl AP-R1C (C1) CANON
15,00€ / kpl
AP-R3C (C3) CANON
15,00€ / kpl AP-R3L (OPT2) OLYMPUS

Unihedron Sky Quality Meter

Kanadalainen Unihedron valmistaa taivaan kirkkauden mittaamiseen käytettäviä laitteita, Sky Quality Metereitä. SQM mittaa taivaan kirkkauden ja ilmoittaa näkyvän magnitudin per kaarisekunti. Tälla tavoin havaitsija voi esimerkiksi mitata kuinka hyvä vallitseva säätila on visuaalihavainnoille tai valokuvaamiseen tai tutkia esimerkiksi paikallisen valosaasteen vaikutusta havaintopaikkaan. Valokuvausta suunnitteleva harrastaja voi laitteiden luona tehdä mittauksen SQM:llä ja saa tarkan arvion siitä, kuinka himmeitä kohteita voi onnistua yön aikana valokuvaamaan. SQM.iä on tarjolla kolmea eri mallia: normaali käsikäyttöistä versiota (SQM), linssillä varustettua käsikäyttöistä versiota (SQM-L), sekä tietokoneella operoitavaa linssillä varustettua versiota (SQM-LE).

Tekniset tiedot:
 • Maksimi valonmittausaika 8 sekuntia (SQM), 80 sekuntia (SQM-L ja SQM-LE)
 • Infrapuna suodatettu mittausyksikkö
 • Virransäästö ominaisuus
 • Toimii 9V paristolla (SQM ja SQM-L) tai 5-6V DC adapterilla (SQM-LE), jotka tulevat laitteiden mukana
 • 2metrin ohjainkaapelit (SQM-LE)

Hinnat:
139,00€ / SQM
149,00€ / SQM-L
239,00€ / SQM-LE

Celestron CG-4- jalustan kaksiakseliohjain Omni- sarjan kaukoputkille

Kaksiakseliohjain tarjoaa Celestron CG-4 -jalustaa käyttävälle harrastajalle vakaan seurannan ohjaten rektaskensio-akselia ja antaen mahdollisuuden liikuttaa deklinaatio-akselia. Tämä mahdollistaa helpon kohteiden seurannan ja mahdollisuuden astrovalokuvaukselle tavallisella kameralla tai ccd-kameralla. Seurantanopeudet ovat 1x, 2x, 4x ja 8x.

Tekniset tiedot:

 • Kaksiakseliohjain CG-4- jalustoille
 • Neljä seurantanopeutta: 1x, 2x, 4x ja 8x
 • Ohjain toimii 4kpl paristolla (eivät tule mukana)

Hinta:
149,00 €

 
Celestron HD Wedge CPC- sarjan kaukoputkille

Uuden tyypin ekvatoriaalinen kulmakiila eli wedge mahdollistaa CPC-sarjan kaukoputkien käytön ekvatoriaalisessa seurantamoodissa. Wedge asetetaan CPC- putken kolmijalan päälle ja CPC- kaukoputki yhdessä altazimutaalisen jalustansa kanssa kiinnitetään tämän jälkeen wedgeen. Kiinnitys mahdolistaa kaukoputken jalustan asennon säätämisen 0 – 90 asteen kulmiin ja tekee CPC:stä varteenotettavan valokuvausputken suomalaisille tähtiharrastajille!

Valikoimassamme oleva malli on uudempaa HD sarjaa ( HD = heavy duty)
ja on huomattavasti edeltäjäänsä parempi kaukoputken suuntaamisien ja jalustan säädön kannalta! Huomaa hinta!

Hinta:
329,00 €

Celestron kaukoputkien huurresuojat

Huurresuoja on lähes pakollinen lisävaruste varsinkin SCT-, tai Maksutov-tyyppisen kaukoputken korjauslasin huurtumisen estämiseksi talvisissa olosuhteissa.

Hinnat:
55,00€ / C6- tai C8- putken huurresuoja
65,00€ / C925-putken huurresuoja
69,00€ / C11- putken huurresuoja

85,00€ / C14-putken huurresuoja

Thousand Oaks Dew Heater yksiköt ja lämpöpannat

Thousand Oaksin digitaalinen huurteen poistaja toimii sähköisesti. Nelikanavaisen ohjaimen jokaisen lämpöpannan tehoa voi säätää erikseen. Lämpöpantoja voi hankkia sopivan kokoisina 1,25" okulaareista aina 16" kaukoputkiin. Virransyöttö tapahtuu tupakansytytin adapteria käyttäen.

Hinnat:
129,00€ / Keskusyksikkö
49,00€ / Lämmitinpanta # HB -15 2,5" – 4" kaukoputkelle
69,00€ / Lämmitinpanta # HB-30 8" kaukoputkelle
85,00€ / Lämmitinpanta # HB-45 10" – 12" kaukoputkelle
89,00€ /Lämmitinpanta # HB-50 14" – 16" kaukoputkelle

Sky-Watcher Anti-tip- havaintotuoli


Havaintohetkien mukavuutta lisää kunnollinen havaintotuoli. Säädettävä korkeus on omiaan varsinkin dobsonilla havaittaessa, jolloin horisonttia lähellä olevia kohteita katseltaessa putken tarkennin saattaa olla hyvinkin matalalla. Tuolia käyttämällä ei tarvitse kyykkiä Lisäksi jos havaintoja on tekemässä perheen nuorimpia tai isompi joukko harrastajia, voi tuolia säätämällä aina löytää sopivan katselukorkeuden putken luokke tai sitten käyttää tuolia levähtämistä varten.
Sky-Watcherin Anti-tip- havaintotuoli on painojakaumaltaan sellainen, että sen kanssa ei tupsahda kumoon pimeässä, vaan siinä istuen on havaintoasento tukeva ja miellyttävä.

Tekniset tiedot:

Kasaan taitettava rakenne
Penkin istuimen säätökorkeus: 30-82cm
Paino: 6kg

Hinta:
129,00 €

Draco SCT-mikrotarkennin

Mikrotarkentimella varustettu Draco SCT-fokuseri on tarkoitettu valokuvaavalle harrastajalle, jolla on käytössään SCT-tyyppinen kaukoputki. Fokuseri toimii myös mainiosti visuaalista katselua harrastavan harrastajan käytössä. Mikrofokuseri kiinnitetään SCT-kaukoputken SCT-kierteeseen, jonka jälkeen kuvan tarkentamista usein etenkin kylmässä haittaava pääpeilin liikkuminen ei ole enää ongelma. Päätarkennus tehdään tavanomaisella tarkentimella, jonka jälkeen mikrotarkentimella tehdään kuvan lopullinen tarkennus. Draco SCT-tarkentimessa on noin 25mm säätövara ja kun kuva on tarkentunut, fokuserin voi lukita. Lisäksi Draco-fokuseri mahdollistaa linssiputkien tapaan kameran pyörittämisen 360 astetta, joka mahdollistaa kuvan rajaamisen perinteistä tarkenninta paremmin.

Teksiset tiedot:
 • SCT- kierteinen mikrotarkennin
 • Tarkennusvara noin 25mm
 • Lukittava tarkennin
 • Tarkentimen pyöritys 360astetta
 • Sovitemahdollisuudet sekä 1,25" että 2" okulaareille, kamerasovitteille ja diagonaaleille
 • Mukana 1,25" kavennin pienempien okulaarien käyttöä varten

Hinta:
199,00€

Kameran satulakiinnitin Celestronin C8- C14 SCT- putkille

Kameran satulakiinnitin kierretään SCT- kaukoputken rungon kiinnistykohtaan ja toisesta päästään kameran pohjassa olevaan kiinnityskohtaan. Tämä mahdollistaa kameralla kuvaamisen käyttäen kaukoputkea kameran alustana ja samalla kaukoputkesta voi seurata kuvattavaa kohdetta normaaliin tapaan.

Hinta:
55,00€

Kiikarin jalusta-adapteri Celestron- kiikareille

Tähtikiikareiden tukeminen jalustaan helpottaa tähtien katselua ja vähentää kiikarin huojuntaa, jos sitä vertaa käsivaralta katseluun.
Celestronin tähtikiikareiden adapteri sopii yleisesti ottaen suurimmalle osalle kiikareita, joissa on kiinnityspiste jalkaa varten ja sen toinen pää käy normaaleihin jalustan pikakiinnityslevyihin. Siten kiikarin saa jalusta-adapterin avulla kiinnitettyä normaaliin kameran jalustaan.

Hinta:
15,00€

Vixen flexhandle 30cm

Kaukoputken jalustan hienoliikuntoja varten Vixen on valmistanut 30cm pitkän joustovarren. Varren avulla putken hienoliikuntojen ohjaaminen on helppoa katseluasennon muuttumatta hankalaksi. Varsi sopii myös muiden merkkien jalustamalleihin, joissa on manuaalinen hienosäätö.

Hinta:
25,00€

Celestron apuportti Advanced- sarjan jalustoille

Apuportin tarkoituksena on laajentaa Advanced- sarjan goto- putkien käyttömahdollisuuksia mukaanlukien tietokoneet ja GPS- paikantimet.
Apuportin PC- kytkennän kautta voi jalustan firmware-päivitykset ladata suoraan internetistä jalustaan. Lisäksi kaksi porttia on varattu jalustan käsiohjaimelle ja mahdollisen GPS- paikantimen kytkemistä varten.

Hinta:
49,00 €

Cheshire -kollimointilaite


Helppokäyttöinen Cheshire kollimointilaite, joka toimii parhaiten peiliputkien kanssa. Sitä voi käyttää apuna myös SCT-putkien kollimoinnissa. Okulaarin sovitus 1,25".

Hinta:
39,00 €

Sky-Watcher optinen kollimointi okulaari


Kaukoputken optisen suuntauksen, eli kollimoinnin, avuksi suunniteltu Sky-watcherin kollimointi okulaari tuottaa valoa apuna käyttäen kuvan kaukoputken optisesta linjasta. Okulaarin avulla on mahdollista säätää kaukoputken optista akselia.

Hinta:
49,00 €

Sky-Watcher EQ-3- jalustan napatähtäin


Sky-Watcher EQ-3- tyyppisten jalustojen napatähtäin jalustan suuntaamisen helpottamiseksi.

Hinta:
49,00 €

Vixen SX Polar Axis Scope 6x20mm

Vixen Sphinx jalustan napatähtäin jalustan suuntaamista varten.

Hinta:
189,00 €
Celestron CG-4 jalustan napatähtäin


Celestronin CG-4- jalustoihin sopiva napatähtäin helpottaa pohjoiseen tehtävää napasuuntausta. Tähtäimessä oleva ristikko helpottaa suuntauksen tekemistä. Tähtäimen kuva on tarkennettavissa.

Hinta:
49,00 €

Celestron CG-5- ja CGEM- jalustan napatähtäin


Celestronin CG-5-, ja CGEM- jalustoihin sopiva napatähtäin helpottaa pohjoiseen tehtävää napasuuntausta. Tähtäimessä oleva ristikko helpottaa suuntauksen tekemistä. Tähtäimen kuva on tarkennettavissa.

Hinta:
49,00 €

Celestron Starpointer punapistetähtäin


Celestronin punapistetähtäin on hyvä valinta kaukoputkesi etsimeksi. Celestronin monissa omissa putkissaan yleisesti käyttämän Starpointerin kirkkautta on mahdollista säätää ja laite toimii erinomaisesti myös päivällä.

Hinta:
29,00 €

Draco punapistetähtäin

Suuri kokoisella heijastinpinnalla varustettu Draco punapistetähtäin on oikea valinta vaativalle harrastajalle. Tähtäimen akselisto on säädettävissä erillisillä työkaluilla sekä sivu- että korkeussuunnissa, erilaisia tähtäin kuvioita on valittavissa neljä erilaista ja lisäksi kirkkauden säätimellä tähtäimen kirkkautta voi säätää asteikoilla 0-7, joten heijastimen käyttö myös päiväsaikaan on mahdollista. Draco punapistetähtäimen rungon jalusta on metallinen monien kilpailevien mallien ollessa muovisia. Jalusta sopii malliltaan suoraan useimpiin perinteisiin jalustasatuloihin (mm. Vixen, Celestron, Sky-Watcher, jne.). Mukana tulevat lisäksi heijastinpinnan suojus, säätötyökalu ja puhdistusliina.

Hinta:
69,00€

Vixen XY Dot Finder

Vixenin tukeva ja suurikokoinen punapistetähtäin. Tähtäimen tarkennussäädöt sekä pysty- että vaakaakseleille. Mukana kuminen heijastinpinnan suojus.

Hinta:
79,00 €
Losmandy VSBS rinnakkainen dovetail kahdelle kaukoputkelle

Losmandyn valmistama dovetail mahdollistaa kahden kaukoputken käyttämisen samassa jalustassa rinnakkain kiinnitettyinä. Kiinnitin on kätevä valokuvaajalla, joka voi guidata jalustaansa samaa dovetail-kiinnitystä käyttäen kuvaavan putken ja guiderin ollessa rinnakkain. Dovetail on varustettu ns. Vixen-tyyppisellä kiinnityksellä sekä jalustaan kiinnitettävästä kohdastaan että kaukoputket rinnakkain kiinnittävistä kohdistaan.

Hinta:
199,00€

Sky-Watcher dovetail- kiinnityskiskot Vixen- tyyppiselle kiinnitykselle


Sky-Watcherin tuottamat Vixenin standardin mukaiset kiinnityskiskot kaukoputkia varten:

Hinnat:
19,00 € / 15cm
25,00 € / 21cm
29,00 € / 33,5cm

Vixen yleismallinen kiinnityskisko kaukoputkille

Vixenin standardin mukainen kiinnityskisko mahdollistaa kaukoputken kiinnittämisen pannoilla kaikkiin normaalia ns. lohenpyrstökiinnitystä käyttäviin jalustoihin (esim. Celestron, Vixen, Sky-Watcher, Bresser, Meade).

Hinta:
19,00 €
Sky-Watcher pannat kaukoputkille

Sky-Watcherin valmistamia pantoja eri kokoisille kaukoputkille: Pannoilla kaukoputki kiinnitetään kiinnityskiskoon, joka vuorostaan kiinnitetään jalustan keskiosaan. Tarkista putkesi ulkohalkaisija, mitan tulee olla hieman pienempi kuin pantojen ilmoitettu sisämitta, jotta kaukoputki mahtuu pantojen sisään. Mahdollisen välyksen voi tiivistää esim. tarranauhalla tai vaahtomuovilla.

Hinnat:
35,00 € / 90mm
39,00 € /
102mm
43,00 € /
120mm
47,00 € /
140mm
55,00 € /
182mm
65,00 € /
236mm
75,00 € /
285mm
Vixen flip mirror 1,25"

Valokuvaamista varten suunniteltu flip mirror mahdollistaa kuvan keskittämisen kameraa varten okulaaria apuna käyttäen.

Tekniset tiedot:
 • T- kierteet
 • 2" sovitin
 • paino 310g

  Hinta:
  99,00 €
Vixen 7×50 valaistu etsinputki


Suurikokoinen ja laadukas etsinputki valaistulla hiusristikolla kaukoputkeen. Näkökenttä 7 astetta ja paino 365g. Sisältää pariston.

Hinta:
159,00 €

AC muunnin 12v – 3A, Vixen Sphinx ja Vixen Viper


Vixenin Sphinx jalustaan sekä Viper- kaukoputkelle sopiva AC- muunnin, jolla patterikäyttöiseen putkeen saa sähkövirran. Ehdoton hankinta!

Hinta:
89,00 €

Celestron ohjelmoitikaapeli

Jalustan ohjelmistopäivitys hoituu helposti, kun jalustapäivityksiä varten soveltuva ohjelmoitikaapeli liitetään tietokoneen sarjaportista CPC-, CGE- tai NexStar-jalustaan. Mikäli kaapelia haluaa käyttää USB-liitännästä, tulee siihen kytkeä erillinen USB-sovitin. Ohjelmointikaapelilla voi päivittää myös CG-5-, sekä NexStar i-sarjan jalustoja kytkemällä kaapeli erillisenä saatavaan apuporttiin.

Hinta:
19,00 €

Lisävirtajohto


Pitkä lisävirtajohto mahdollistaa kaukoputken jalustan käytön esimerkiksi auton akun avulla. Tällä tavoin voi vaivattomasti siirtyä paikasta toiseen havaintoja tekemään. Lisävirtajohto on positiivisella navalla varustettu.

Hinta:
19,00 €

 
RS-232- ohjainkaapeli

Sarjaporttiin kytkettävällä RS-232- kaapelilla kaukoputken goto-jalustaa voi ohjata tietokoneen avulla, esimerkiksi jollakin ohjaamiseen soveltuvalla tähtikarttaohjelmalla. Tällöin mm. tähtitaivaan asennon ja kaukoputken osoitussuunnan voi synkronoida ja tähtikartasta näkee reaaliajassa, minne kaukoputki osoittaa. Mikäli jalustaa halutaan ohjata usb-porttia käyttäen, tarvitaan väliin erillinen usb-sarjaportti sovitin.

Hinta:
29,00 €

Celestron 90 asteen kääntöprisma

Laadukas 1,25" sovitteella oleva Amici-prismainen kääntöprisma mahdollistaa 90-asteen katselukulman ja helpottaa katselua, mikäli tarkennin on matalalla tai muuten vaikeassa asennossa havaintoja tehtäessä.

Hinta:
49,00 €

Celestron 1,25" diagonaali, 90 astetta

Celestronin diagonaali on hyvä perusvaruste, jolla saa sekä linssiputken että SCT- putken katseluasennosta miellyttävämmän, mikäli katselusuunta on lähellä zeniittiä.

Hinta:
49,00 €

Erect Image diagonal Celestron NexStar 4SE- kaukoputkille

Kuvan oiken päin kääntävä prisma on suunniteltu nimenomaisesti NexStar 4SE -kaukoputken kanssa käytettäväksi. Prisma kiinnittyy putkeen omalla kierteellään ja mahdollistaa kuvien katselun 45 asteen kulmassa, maakaukoputkien tapaan.

Hinta:
45,00 €

Vixen 1,25" diagonaali, 90 astetta


90 asteen diagonaali 1,25" sovitteella on hyvä perusvaruste, jolla saa sekä linssiputken että SCT- putken katseluasennosta miellyttävämmän, mikäli katselusuunta on lähellä zeniittiä. Paino 124g.

Hinta:
45,00 €

Vixen 2" diagonaali, 90 astetta

Perinteinen 90 asteen peilidiagonaali 2" sovitteella. Paino 444g.


Hinta:
89,00 €
Vixen 1,25" kääntöprisma, 45 astetta

45 asteen kulmaan kuvan kääntävä Vixenin kääntöprisma. Paino 116g.

Hinta:
49,00 €
William Optics 1,25" dielektrinen diagonaali

Erittäin laadukas William Optics -diagonaali on suunniteltu vaativan harrastajan käyttöön. Se antaa 99% valon heijastuvuuden ja takaa siis kontrastirikkaan ja kirkkaan kuvan. Okulaarin kiinnitys tapahtuu pannan avulla, jolloin okulaarin holkkiin ei synny tavanomaisen diagonaalin ruuvikiristyksestä jääviä naarmuja ja painaumia. Lisäksi diagonaalin okulaariaukossa on pysäytin, joka estää okulaariholkin osumista peilin pintaan. William Optics diagonaalissa on lisäksi valmiit sovitinkierteet suotimien käyttämistä varten. Paino 270g.

Hinta:
79,00 €

William Optics 2" dielektrinen diagonaali

Erittäin laadukas William Optics -diagonaali on suunniteltu vaativan harrastajan käyttöön. Se antaa 99% valon heijastuvuuden ja takaa siis
kontrastirikkaan ja kirkkaan kuvan. Okulaarin kiinnitys tapahtuu pannan avulla, jolloin okulaarin holkkiin ei synny tavanomaisen diagonaalin ruuvikiristyksestä jääviä naarmuja ja painaumia. Lisäksi diagonaalin okulaariaukossa on pysäytin, joka estää okulaariholkin osumista peilin pintaan. 2" William Optics diagonaalissa on lisäksi valmiit sovitinkierteet suotimille sekä sovite myös 1,25" okulaarien käyttämistä varten. Paino 470g.

Hinta:
159,00 €

Baaderin T2- kierteiset jatkopalat 7,5mm, 15mm, 40mm

Baaderin T2-kierteisillä jatkopaloilla on mahdollista pidentää esimerkiksi kameralle tai ohjainkameralle riittämätöntä kaukoputken fokusmatkaa valokuvaamista varten. Kameraan liitettyyn T- sovitteeseen jatkopalat menevät vastakierteellään kiinni. Jatkopalan toisessa päässä on ulos tuleva T-kierre, johon on mahdollista liittää joko toinen jatkopala tai esimerkiksi kameran kiinnitystä varten tarkentimeen sopiva kuvatasosovite.

Hinta:
15,00 € / 7,5mm
16,00 € / 15mm
18,00 € / 40mm

Sky-Watcher twist-lock- adapteri

Sky-Watcherin metalli runkoinen twist-lock- adapteri toimii kaventimena 2" sovituksella olevasta diagonaalissa tai tarkentimessa, mikäli halutaan käyttää 1,25" kiinnitykselle tehtyjä varusteita. Adapterin kiinnitys on ns. helikaalinen, eli lukitus tapahtuu kiertämällä adapterin kiristyspantaa. Panta on polypropyleenia, joten se ei tee painaumia okulaarien holkkeihin, kuten perinteiset diagonaalit, joissa on ruuvi kiinnitys. Lisäksi adapterin lukitusrenkaan irrottamalla paljastuu renkaan rungosta t- kierteinen sovitus, jolloin adapteria voi käyttää perinteisen 2" kuvatasosovitteen tapaan valokuvaamisessa!

Hinta:
39,00 €
Celestron polttovälin lyhentäjä SCT- putkiin


Polttovälin lyhentäjä Celestronin SCT putkiin antaa C5, C8, C9,25 ja C11 putkille aukkosuhteeksi f/6,3 ja C14 putkelle f/7. Valotusaikakerroin pienenee lyhentäjän ansiosta 3:lla valokuvattaessa. Neljä elementtinen ja monipinnoitteinen optiikka.

Hinta:
179,00 €

Vixen VC200L polttovälinlyhentäjä


Polttovälinlyhentäjä on suunniteltu Vixenin VC200L-malliin cassegrain- kaukoputkea varte. Se lyhentää putken polttovälin 1268mm ja aukkosuhteeksi lyhentäjä tekee f/6,4. Polttovälin lyhentäjää ei suositella käytettäväksi visuaalihavaitsemisessa. Paino 83g.

Hinta:
249,00 €
Sky-Watcher off-axis- guider


Järjestelmäkameralla ja ccd- kameralla kuvaamiseen suunniteltu matalaprofiilinen off-axis-guider mahdollistaa kuvaamiseen ja kaukoputken jalustan ohjaamisen käyttämällä vain yhtä optista polkua suoraan polttotasolta. Tämä mahdollistaa siis erillisen ohjainputken jättämisen kokonaan pois valokuvaus kokoonpanosta ja keventää siten jalustan kuormaa ja parantaa seurannan tarkkuutta.
Mukana tulevat kiinnitys adapterit off-axis-guiderille ovat: 2" -> M48 ja M42 -> 2"

Hinta:
169,00 €

Sky-Watcher 2" coma corrector

Optimaalisesti kuvakenttää nopeissa f/4 – f/6 peiliputkissa tasoittava koma korjain on suunniteltu käytettäväksi 2" tarkentimessa. Se soveltuu sekä visuaaliseen katseluun että valokuvaamiseen sopivan t- renkaan kanssa. Koma korjain tekee tähdistä teräviä aina kuvakentän laidoille saakka suurennusta muuttamatta.

Hinta:
149,00 €

Sky-Watcher manuaalinen 1,25" filtteripyörä

Sky-Watcherin manuaalinen filtteripyörä on oivallinen apuväline, mikäli halutaan katsella eri kohteita erilaisia suotimia käyttäen tai valokuvata esimerkiksi järjestelmäkameran kanssa tähtitaivasta. Suodinpyörän mukana tulee 1,25" sovitin kaukoputkea varten, sovitin 1,25" okulaarin sovittamista varten sekä T-kierteinen sovitin kameran kiinnittämiseksi suodinpyörään.

Hinta:
109,00 €

Orion manuaalinen 1,25" filtteripyörä

Manuaalinen filtteripyörä mahdollistaa sekä visuaalisen katselun että valokuvaamisen irrottamatta okulaaria tai kameraa kaukoputkesta suotimia vaihdettaessa. Manuaalinen filtteripyörä mahdollistaa viiden eri suotimen käytön kaukoputkessa ja sen voi liittää joko 1,25" sovitteella tai T2- sovitteella kaukoputkeen. Suodinpyörästä voi jättää yhden paikan tyhjäksikin, jos haluaa katsella vertailukuvaa ilman suodatusta.
Järjestelmäkameralla valokuvaavalle Orionin filtteripyörä on erinomainen valinta, koska kuvatasosovitteessa olevaa suodinta ei tarvitse enää käyttää! Haluamansa suotimet DSLR-kuvaaja saa nyt suoraan kameransa eteen. Filtteripyörä on lisäksi helppokäyttöinen myös siksi, ettei se lisää virrankulutusta havaintopaikalla, eikä yhtään lisäpiuhaa, johon voi sotkeutua muita laitteita.

Hinta:
149,00 €

 Vixen digikamera-adapteri


Vixenin yleismallinen digitaalisille pokkarikameroille tarkoitettu adapteri. Jalusta kiinnitetään okulaariin ja kamera alustalleen okulaarin läpi kuvaamista varten. Sopii käytettäväksi useimpien digipokkareiden kanssa.

Hinta:
29,00 €

Vixenin 50mm etsintätähtäimille tehty jalusta.

Jalustaa löytyy sekä lyhyellä että pitkällä jalalla.
Kiinnityksessä käytetään Vixenin luomaa standardia, joka käy jalustasatulaan. Satula taas kiinnitetään kaukoputkessa sopivaan kohtaan etsinputken käyttämistä varten. Etsimelle on jalustassa kolmen suunnan säätömahdollisuudet.

Hinta:
59,00 €
William Optics 50mm etsintätähtäimen jalusta

Pikakiinnitteinen etsintätähtäimen jalusta soveltuu käytettäväksi 50mm etsimien kanssa. Jalustassa on 55mm sisähalkaisija ja sen paino on 250g.

Hinta:
89,00 €

Etsintätähtäimen jalustasatula

Vixenin jalustasatula on metallinen ja se käy useimpiin standardikiinnityksellä valmistettuihin tähtäinjalustoihin. Jalustasatula kiinnitetään kaukoputkessa etsinputken käytön kannalta sopivaan kohtaan.

Hinta:
10,00 €
Vixen tarvikelaukku


Kevyt ja muovirakenteinen Vixen tarvikelaukku on kätevä lisä niin okulaarien kuin suotimien ja muidenkin tarpeellisten lisätarvikkeiden säilyttämisessä ja kuljettamisessa. tarvikelaukku on sisältä tyhjä, joten se on helppo pehmustaa haluamallaan tavalla tarvittavia varusteita varten.

Hinta:
10,00 €